https://www.carnishop.com

Пингуикула - проблеми

Петлюга - планинско растение от сем.Мехуркови

Re: Пингуикула - проблеми

Мнениеот user888 » Пон Юли 18, 2011 7:25 pm

Мога да споделя, че и аз така (или поне по обясненията ми прилича на същото) успях да сваря една пингуикула. Оказа се проблем, че в доста горещо време я бях оставила покрита на слънце. Явно слънцето, горещината и много високата влажност са я довършили. Сега си ги държа на същата жега и слънце, но не покривам и изглеждат страхотно. Имам една голяма, която има три цвята (единия поовяхнал вече) и почти отворена пъпка. И някое и друго бебе, които доста добре растат. Та, по мои наблюдения, искат много слънце и топло, но да са отворени, за да не им става прекалено влажно. Едната, я затворих и се свари само за един ден.
Аватар
user888

Мнениеот kafqvo » Вто Юли 19, 2011 9:34 pm

Но аз не мога да разбера защо си я оставила покрита и по-скоро с какво? Към влажността не са толкова взискателни, особено по тая жега мисля, че е много по-добре да седят отворени и да дишат, отколкото да се покриват с нещо.

Е, моята се оправя, изкарва нови листа и скоро пъпки не са се появили.. Растението в момента седи на сянка :)
Обичам животните, но не за вечеря!!!!!
Аватар
kafqvo

Мнениеот user888 » Вто Юли 19, 2011 10:12 pm

Ми нали е хищна, иска много влага, мислех, че ще изсъхне на открито. Де да я знам, че искала открито, а като е покрита ще се свари. Вече знам, ама след като сварих една. Аз доста време си държах покрити хищните растения, та да не изсъхват. Сравнително скоро открих, че търпят да са открити. Пък аз и преди това си я гледах покрита, просто един ден я преместих в доста по-малък съд и по-близо до прозореца. И като се върнах от работа я отрих сварена [smile=cry.gif] .
Аватар
user888

Мнениеот kafqvo » Вто Юли 19, 2011 10:32 pm

Не знам за другите хищни, но за дионеите, дрозери и пингуикули мога да ти кажа да не се притесняваш за това че са открити, даже им е по-добре ^^
Аватар
kafqvo

Мнениеот kafqvo » Чет Авг 11, 2011 5:17 pm

Благодаря на subversive за съвета, пингуикулата ми се оправи напълно :))

Изображение
Аватар
kafqvo

Мнениеот subversive » Чет Авг 11, 2011 6:30 pm

Браво!
Аватар
subversive

Мнениеот ellie_pav » Чет Юни 20, 2013 12:10 pm

Здравейте, никога до сега не съм гледала Пингуикула и не знам какво му става на растението. Когато го купих беше свежо и зелено, а сега се появиха бели петънца по листата и започнаха да гният. Моля помогнете!
Някой ми чете подписа.
Аватар
ellie_pav

Мнениеот Miro » Чет Юни 20, 2013 12:31 pm

Ако имате възможност, снимайте. Без снимка трудно се добива представа, и също опишете при какви условия го отглеждате растението :)
Посеете ли дело, жънете навик, посеете ли навик, жънете характер, посеете ли характер, жънете съдба !
Аватар
Miro

Мнениеот ellie_pav » Чет Юни 20, 2013 1:32 pm

Гледам я на балкона, не е по цял ден на слънце. За съжаление не мога да кача снимката тук, за това ще дам линк към нея https://plus.google.com/photos/10822352 ... 5566412170
Някой ми чете подписа.
Аватар
ellie_pav

Мнениеот DND » Чет Юни 20, 2013 1:42 pm

Ние нямаме вашата парола и потребителсkо име , за да видим снимката в Google.com photos

Качете снимката в album bg или snimka bg или друг сайт.
Аватар
DND
Администратор

ПредишнаСледваща

Назад към Пингуикула - Pinguicula