от Miro » Сря Яну 26, 2011 9:40 am
Аз съм преварявал също (дори съм пил от нея ) – има един вкус на метал от съда, в който се преварява. Целта на преваряването е да се унищожат до определена степен минералите във водата и отделяне на варовика, тъй че след като се превари ако има налични дребни бели примеси (варовик) е нужно да се отделят от нея, преди да се използва за поливане. Вкусът на метал предполага, че до определена степен водата се е наситила с металите, от които е направен съдът – така че тази вода може вече да не е толкова твърда, следствие от преваряването, но пък е замърсена с метали в малки количества и на практика не е чиста. Тежките метали се натрупват в почвата, оттам в корените, после в листата – следва недоразвиване на растението или бавна смърт, зависимост от концентрациите и естествено видът на метала(всеки метал се натрупва в различни части на растението и му влияе по различен начин). Това е моето мнение,не се ангажирай с него, може да греша, нека да ме поправи някой ако е така...
Алтернативи освен преваряване са престояването й поне 48 часа, преди нейното използване, поставяне на вода в камера/фризер в хладилника, след като се получи ледът се оставя на стайни температури да се разтопи, пак се прецежда от варовика и тогава се използва ; водата от климатика също се води дестилирана вода, както и от хладилника. Най-добре е да се ползва само атмосферна (дъждовна) или дестилирана, но всеки си решава
Посеете ли дело, жънете навик, посеете ли навик, жънете характер, посеете ли характер, жънете съдба !