https://www.carnishop.com

Вода?

Съвети и препоръки. Избор и насоки.

Вода?

Мнениеот ofelta_arhemor » Вто Яну 25, 2011 9:13 pm

Да ви попитам вместо да преварявам водата не става ли филтрирана с кана вода :?:
Аватар
ofelta_arhemor

Re: Вода?

Мнениеот Miro » Сря Яну 26, 2011 9:40 am

Аз съм преварявал също (дори съм пил от нея ) – има един вкус на метал от съда, в който се преварява. Целта на преваряването е да се унищожат до определена степен минералите във водата и отделяне на варовика, тъй че след като се превари ако има налични дребни бели примеси (варовик) е нужно да се отделят от нея, преди да се използва за поливане. Вкусът на метал предполага, че до определена степен водата се е наситила с металите, от които е направен съдът – така че тази вода може вече да не е толкова твърда, следствие от преваряването, но пък е замърсена с метали в малки количества и на практика не е чиста. Тежките метали се натрупват в почвата, оттам в корените, после в листата – следва недоразвиване на растението или бавна смърт, зависимост от концентрациите и естествено видът на метала(всеки метал се натрупва в различни части на растението и му влияе по различен начин). Това е моето мнение,не се ангажирай с него, може да греша, нека да ме поправи някой ако е така...
Алтернативи освен преваряване са престояването й поне 48 часа, преди нейното използване, поставяне на вода в камера/фризер в хладилника, след като се получи ледът се оставя на стайни температури да се разтопи, пак се прецежда от варовика и тогава се използва ; водата от климатика също се води дестилирана вода, както и от хладилника. Най-добре е да се ползва само атмосферна (дъждовна) или дестилирана, но всеки си решава 
Посеете ли дело, жънете навик, посеете ли навик, жънете характер, посеете ли характер, жънете съдба !
Аватар
Miro

Мнениеот Jim Crow » Сря Яну 26, 2011 11:06 pm

Аз реших проблема - на работа имаме дестилатор - използва се за медицински нужди и си дестилирам там за моите растения - за около час се дестилира един литър.
Иначе попаднах на каталог на фирмата на уреда и струва около 350 лв.
Some people never go crazy, what truly horrible lives they must lead...
Аватар
Jim Crow

Мнениеот devilkin1 » Сря Яну 26, 2011 11:40 pm

Аз също си дестилирам водата с промишлен дестилатор и за сега сичко е наред.
Аватар
devilkin1

Мнениеот ofelta_arhemor » Чет Яну 27, 2011 10:00 pm

Аз си я преварявам в тенджара :D
Аватар
ofelta_arhemor

Мнениеот martin » Пет Яну 28, 2011 8:09 pm

Miro написа: водата от климатика също се води дестилирана вода, както и от хладилника.

За това какво представлява водата от климатика има цяла тема. От хладилника е аналогично.... Адски мръсна и неподходяща за поливане на цветя.
А тази от каната минава през йонообменни смоли и понижава значително твърдостта. Аз ползвам такава и е с показатели 0.01микросименса/сантиметър и 0.05 милиграма/литър неразтворени минерали. За справка - минералната вода е 172микросименса/сантиметър и 171 милиграма/литър. Снимка на такава инсталация ще постна ама след 2-3 дни че съм я изтрил.
If it's to be, it's up to me!
Аватар
martin

Мнениеот ofelta_arhemor » Нед Яну 30, 2011 7:59 pm

Е супер значи ще ползвам филтрирана вода :)
Аватар
ofelta_arhemor

Мнениеот diksi » Съб Юни 25, 2011 9:23 am

Доста търсих във форума по темата за водата, но така и не можах да намеря отговор на въпроса дали дестилираната вода от бензиностанциите е подходяща за нашите дионеи.
Евентуално ако има съфорумци от Бургас - от къде купувате подходяща вода тук?
ДЖАДЖИТЕ или всичко чудато, което ни заобикаля lodiko

Изображение
Аватар
diksi

Мнениеот DND » Съб Юни 25, 2011 1:02 pm

diksi написа:Доста търсих във форума по темата за водата, но така и не можах да намеря отговор на въпроса дали дестилираната вода от бензиностанциите е подходяща за нашите дионеи.

Напълно подходяща.
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот diksi » Съб Юни 25, 2011 5:34 pm

А дейонизираната вода става ли, понеже в няколко бензиностанции намирам такава?
ДЖАДЖИТЕ или всичко чудато, което ни заобикаля lodiko

Изображение
Аватар
diksi

Следваща

Назад към Качество на водата.Съдове за пресаждане.Видове субстрати и торове.