Страница 1 от 1

Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2017 3:49 pm
от kaloqn_0998
Имам една динонеа от около два месеца. Расте си перфектно пуска си нови листа, но днес забелязах, че не иска да си затваря капаните. На терасата е, пълно беше с мухи те влизаха в капаните, похапваха си от нектара, но тя не реагира. Единният капан се притвори съвсем леко. Защо може да е? Не съм я хранил, тя попринцип до сега лови много насекоми, но през нощта, през деня нищо не е хващала. Лови само щипалки и някоя друга нощна гад. Те мухите и изядоха целия нектар. [smilie=shout.gif]

Re: Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 28, 2017 9:24 am
от doino_57
Това не е нормално. Трябва да затваря капанчетата по всяко време. Може нещо да е започнала да боледува.

Re: Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 29, 2017 11:07 pm
от kaloqn_0998
doino_57 написа:Това не е нормално. Трябва да затваря капанчетата по всяко време. Може нещо да е започнала да боледува.


Няма проблем, вече отдавна се оправи и си расте добре. Явно беше някакъв стрес, относно рязката смяна на времето. Вече трябва ли да я прибирам? Навън през нощта става под 10 градуса, а и има вероятност от падане на слана. Тази вечер съм я прибрал вътре, както и сараценията. Да не измръзнат и с водата в подложките, ме е страх да не измръзнат корените.

Re: Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 05, 2017 4:33 pm
от u3poD
аз моите ги прибрах вече, но не съм голям спец. Вън вече става прекалено студено

Re: Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 06, 2017 10:21 pm
от kaloqn_0998
Да, и аз ги прибрах.

Re: Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Пет Ное 03, 2017 10:07 pm
от doino_57
Аз си купих дионея, беше последната и в доста окаяно състояние беше. Храних я с гъсеници събрани от хрян. Капанчетата не почерняват, вероятно защото хряна е силен антисептик и убива бактериите. Сложих във водата с която я поливам малко амониева селитра и дионеята буквално избухна . За един месец напълни саксийката. Но много трябва да се внимава с торенето. При надвишаване дозата умират.

Re: Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Съб Ное 04, 2017 1:57 pm
от kaloqn_0998
doino_57 написа:Аз си купих дионея, беше последната и в доста окаяно състояние беше. Храних я с гъсеници събрани от хрян. Капанчетата не почерняват, вероятно защото хряна е силен антисептик и убива бактериите. Сложих във водата с която я поливам малко амониева селитра и дионеята буквално избухна . За един месец напълни саксийката. Но много трябва да се внимава с торенето. При надвишаване дозата умират.А колко често я храните? На седмица- две добре ли ще е? То, доколкото знам доста зависи и от светлината.

Re: Въпрос за Дионея.

МнениеПубликувано на: Нед Ное 12, 2017 11:09 pm
от doino_57
Винаги трябва да останат отворени капанчета, които да не са хранени. Тази практика осигурява бърз растеж и намножаване на издънките, но е опасна, защото при леко прекаляване растението може да загине.