Още на пътеката към самите езера имаше воднисти райони, където сфагнумът процъфтяваше.

Тук килимът от сфагнум между тревите се вижда, а вероятно растат и утрикуларии във водата, но още е прекалено рано за тях

Ето го и отблизо

Наближавайки езерата

Вече на първото

Въпреки ледената вода трите часа изкачване ни бяха сгряли достатъчно за едно бързо къпане. :)
Навсякъде около езерото имаше пингуикули и сфагнум, на места образуващ красиви килими.

От другата страна на езерото

Пингуикули

Видяхме и една огромна мравка - най-вероятно кралица, имаше много планински мравуняци, а като мравките виреят се раждат още кралици, които напускат мравуняка за да основават нови колонии. Навярно на това се натъкнахме.

По пътя към второто езеро имаше страшно много пингуикули - буквално на самата пътека, но не съм ги снимал. Денят течеше, а все още не бях стигнал достатъчно нагоре. Това са снимки на второто езеро след 1-2 часа катерене на морени. Беше доста екстремно.

Отгоре имаше и малко поточе

Изцяло заобиколено от сфагнум

Една от малкото пингуикули, растящи непосредствено в сфагнума

Искаше ми се да стигна и до най-високите езера - Тодорини очи - но тъй като предпочетох да катеря морените вместо да ходя по нормалната пътека, не ми остана време и енергия и се наложи да се върна, но следващия път със сигурност ще ги покоря. Съжалявам за лошото качество на снимките, правени са на крак със стар смартфон.