https://www.carnishop.com

Възможно ли е отглеждане на хищни растения в градината?

Експедиции и посещения на места по света обитаващи насекомоядните растения.

Възможно ли е отглеждане на хищни растения в градината?

Мнениеот mygardenflower » Вто Ное 03, 2015 3:42 pm

Здравейте,
Моля да ме извините ако има такава тема, но аз не я открих?
Въпросът ми е има ли някой, който успешно да отглежда някой от тези красавци в градина, двор и т.н. Говорим за целогодишно отглеждане в България.

Благодаря.
mygardenflower

Re: Възможно ли е отглеждане на хищни растения в градината?

Мнениеот rumbeto » Вто Ное 03, 2015 4:22 pm

Само да намерят хищно растение което издържа на минус 20 градуса и няма да има проблеми [smilie=good2.gif]
Аватар
rumbeto

Мнениеот mygardenflower » Вто Ное 03, 2015 4:46 pm

Този отговор като не ли да го разбирам? Ако е така, трия темата.
mygardenflower

Мнениеот rumbeto » Сря Ное 04, 2015 7:22 am

Въпроса ти е прекалено неточен.Какво точно разбираш под "отглеждане в градина"?Да си изнесеш саксиите в градината и да седят там целогодишно или да посадиш растенията в почвата (почвата която ще ги убие за отрицателно време) да не говорим как ли ще ги полива някой тези растения в градината с дестилирана вода за да са постоянно мокри,влажни,подгизнали.Прочети малко из форума и ще забележиш че на всяко хищно растение има пропорция за субстрата и той започва с торф или сфагнум мъх а не с почва от градината.
Аватар
rumbeto

Мнениеот mygardenflower » Сря Ное 04, 2015 9:49 am

Имах предвид за целогодишно отглеждане в градината, а дали ще са в саксии заровени в почвата или директно в земята не съм се замислял. Интересуваше ме дали има някой, който е правил опити.
mygardenflower

Мнениеот Марио » Пет Ное 20, 2015 3:42 pm

На теория е възможно, обмислял съм даже да направя опит, но се отказах, защото е много сложно.

Възможно е да се изолира определена част от градината с гумено "платно" (не съм сигурен как се казва) и да се напълни с торф, след което да се засадят растенията в него. Тръба със много ситни дупки се прекарва напречно на конструкцията в някой незабележим край, чрез която да може да се следи нивото на подпочвената вода.

Що се отнася до растенията, има доста растения, които може да толерират тежките ни зими. Например тези, които попринцип растат по нашите планини - D. Rotundifolia и P. Balcanica. Доста видове сарацении, най-вече пурпуреа, също са достойни кандидати.
Аватар
Марио

Назад към Хищните растения в природата