https://www.carnishop.com

Сфагнум или горски мъх ?

Подходяш субстрат за насекомоядни растения - обсъждане

Re: Сфагнум или горски мъх ?

Мнениеот Tares » Сря Авг 24, 2011 6:28 pm

Не е необходимо
Аватар
Tares
Администратор

Мнениеот Милена » Чет Авг 25, 2011 6:51 pm

Да вече ми е ясно няма нужда от отговор.Като реша,че това нещо ще го направя,го правя.Поздрави!
Милена

Мнениеот Милена » Пет Авг 26, 2011 10:00 pm

Милена написа:Да вече ми е ясно няма нужда от отговор.Като реша,че това нещо ще го направя,го правя.Поздрави!

Какъв вид сфагнум?Нямам и представа изпратиха ми го ,дълго влакно отгоре зелен,като твоя на снимката.Ако ме питаш за сортове грозде и как се прави хубаво вино е мога да отговоря,но за сфагнума тепърва го изучавам,но ще го изуча.Нужен ми е.Поздрави Милена!
Милена

Мнениеот DND » Пет Авг 26, 2011 11:13 pm

Милена написа:Ако ме питаш за сортове грозде и как се прави хубаво вино е мога да отговоря

Ето, аз те питам - как се прави хубаво вино?

След това вероятно ще ти отговоря за сфагнума как да го изучиш.

Изображение

Изображение
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот Милена » Съб Авг 27, 2011 11:27 am

Хубаво вино се прави от хубаво грозде ха ха,голямо желание и търпение,но тук не му е мястото.Рискувам да ме изхвърлят от форума,ако не е по темата шегувам се.Поздрави Милена!
Милена

Мнениеот DND » Съб Авг 27, 2011 11:49 am

Мда, то с всичко е така ми се струва, не само с гроздето.
Търпение аз имам дори в излишък, остава само да ме насочиш към първите стъпки, моля! Та, откъде да започна, сезона идва.
Не бери грижи, кой ще те изхвърли от форума. Може пък да те взема под крилото си, знае ли човек... [smilie=biggrin.gif]
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот Милена » Съб Авг 27, 2011 1:25 pm

Изобщо не знаех,че имало хора с крила ха ха де да имах и аз нямаше да ми трябват крака.Какъв сорт ти е гроздето.Трябва да е добре узряло,за да не се налага да му слагаш захар.В хубавото вино няма вода и захар.Има си уреди за измерване на захарта.Трябва да няма мухъл,зърна от пригрозки и недобре узрели зърна.Всъщност зависи какво количество вино си решил да направиш,ако е малко е добре да изрониш зърната от чепките,тъй като в тях се съдържа танин,който влошава вкусовите качества на виното.DND това е цяла наука така ,че може да не стигнат страниците хаха пък и да не се окаже накрая,че си водя монолог.Като за начало това.Колко литра вино искаш да направиш?Да не се шегуваш.
Милена

Мнениеот Милена » Съб Авг 27, 2011 1:29 pm

Всички тия растения,които са за продажба, месоядни ли са?Извини невежеството ми.
Милена

Мнениеот DND » Съб Авг 27, 2011 5:39 pm

Милена, първо благодаря за насоките и изобщо не се шегувам! Гроздето е една смес от различни лози, в смисъл няколко сорта са - бели, червени и има тук - там, някой розов сорт, но е едричко и ще е за ядене. Вероятно от всичко, очаквам добив от 300кг, а може и по - малко, незнам. Смятам да го намачкам в леген и да го сложа в бидон - буре нямам [smilie=blush.gif]Правилно ли е?
@ Не, растенията не са месоядни, т. е не ядат кюфтета, суджуци и пържоли.... тях ги ям аз [smilie=lol.gif]. Водят се насекомоядни и не са опасни както някои хора [smilie=wink3.gif]

:!: Темата много скоро ще я разделя и преместя като отделна в раздел - "Разни теми", под заглавие - " Как да си приготвим вино! :!:
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот Милена » Съб Авг 27, 2011 6:05 pm

DND е сега зная,че не си вегетарианец определено.За гроздето като питах за сорт имах предвид каберне,мерло,сира и тн.,но предполагам е вински не десертно,защото десертното дава по-малко захари от винския колкото и да узрява.Предполагам,че ще го смесиш.Ако до сега не си правил вино по-добре го смеси иначе щях да ти предложа да го отделиш и да си направиш бяло и червено вино.Ако съотношението е приблизително 50/50 може да не се получи наситен червен цвят,но това не е толкова важно.След като го намачкаш източи малко от мъстта и измери захарите.Не зная с какво ще го мериш най-добре с ареометър,но трябва да си сигурен,че гроздето е узряло.Когато започне да узрява аз вземам проби всяка седмица по веднъж,за да разбера колко му са захарите.Значи захарите трябва да му са над22,ако са по-малко ще се наложи да му сложиш захар иначе е най-вероятно да стане на оцет.Няма лошо ще си го ползваш цяла година хахаха.Колкото е по-висока захарността е по-добре.В бидон е добре само трябва да е много добре измит,за да няма други миризми,ако в него е имало трушия в никакъв случай не го ползвай за вино.Всъщност,за да имаш хубаво вино трябват грижи от цъфтежа на гроздето до крайния продукт.Знаеш ли кефи ме когато едно нещо си го отгледам аз, от семе примерно,а не да го купя готово.А пък мъха ми е малко и не искам да го загубя.Трябва ми за вкореняване.Зеленото е започнало да избледнява и го преместих по-близо до прозореца.
Милена

ПредишнаСледваща

Назад към Сфагнум мъх - Sphagnum moss spp.