https://www.carnishop.com

Сфагнум или горски мъх ?

Подходяш субстрат за насекомоядни растения - обсъждане

Re: Сфагнум или горски мъх ?

Мнениеот DND » Съб Авг 27, 2011 8:33 pm

Знаеш ли, права си и определено няма лошо! Ако все пак не се получи вино, а оцет, ще има да затварям корнишони бая години. [smilie=lol.gif] Може пък да получа балсамов, кой знае!? Благодаря ти за изчерпателния отговор, но в процес на обяснения за сфагнума ще питам пак, за да не се отегчиш.
Милена написа:А пък мъха ми е малко и не искам да го загубя.Трябва ми за вкореняване.Зеленото е започнало да избледнява и го преместих по-близо до прозореца.

Сфагнумът не се вкоренява, той няма корени. Размножаването е със спори, които цъфтят във вид на ситни семенни кутийки на дълги кафяви стебла. Отсега ти казвам, че чрез спори нищо няма да постигнеш, ако целта ти е да го размножаваш. Второ, сфагнумът се дели при подходящи условия и под моите условия на отглеждане той изпълва саксиите доста бързо. Бих те посъветвал ако имаш снимки на твоя сфагнум, да ги постнеш, за да получиш конкретни отговори. Не понякога, а винаги снимките говорят много повече от това, което дори си мислиш, че обясняваш изчерпателно.
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот Милена » Съб Авг 27, 2011 10:38 pm

Зная,че е без корени трябва ми за вкореняване на сентполии.Май моите отговори са по-изчерпателни ха ха.И споко няма да се отегча.Сега ме и затрудни ще трябва да го снимам,но какво да се прави щом трябва ужас.по-лесно ще ми бъде ако го нарисувам.Е аз мисля,че ще се справиш за виното,щом си се справил с мъха пък ако стане оцет има и друг вариант да го продаваш заедно с мъха.От колко време го отглеждаш ако не е тайна?
Милена

Мнениеот DND » Нед Авг 28, 2011 11:50 am

Милена написа:Зная,че е без корени трябва ми за вкореняване на сентполии

Сентполиите са прекалено лесни за отглеждане за мен и аз ги считам за плевели....листните резници се вкореняват 100% и без сфагнум
Милена написа:И споко няма да се отегча.

Ще видим..
Милена написа:Сега ме и затрудни ще трябва да го снимам,но какво да се прави щом трябва ужас.?

В твой интерес е...
Милена написа:.по-лесно ще ми бъде ако го нарисувам.

Не е същото като снимката, съгласи се.
Милена написа:Е аз мисля,че ще се справиш за виното,щом си се справил с мъха .

Благодаря, времето ще покаже! Сфагнумът и виното са две различни неща, едното весели човека, а другото го затруднява [smilie=lol.gif]
Милена написа:От колко време го отглеждаш ако не е тайна?

Нямам тайни от теб [smilie=laugh2.gif] ...от доста години
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот Милена » Нед Авг 28, 2011 1:08 pm

Е на мен определено ми харесва този плевел.Разбирам какво искаш да кажеш,но това изобщо не ме притеснява.Благодаря за анализа на текста ми.Можем да открием нов форум на свободна тема.Всеки пише за това,което го интересува в момента.Шегувам се.В сфагнума резниците се хващат много по -лесно отколкото в какъвто и да е друг субстрат пък аз не искам да ги изгубя те ми са сортови.Само хищни растения ли отглеждаш?А снимка ще ти пратя да видим после какъв проблем ще изникне.Поздрави!
Милена

Мнениеот Милена » Нед Авг 28, 2011 1:32 pm

Изображение
Не може ли да се направи така,че снимките да се прехвърлят веднага,като на скайпа.Самото стебло е омекнало , а предполагам,че не трябва да е така и на върха зеленото започна да избледнява.Предполагам няма достатъчно светлина за хлорофила и все пак не съм експерт,ти ще кажеш.Уважавам мнението на знаещите.
Би ли ми казал от кой вид е?Благодаря предварително.
Милена

Мнениеот DND » Нед Авг 28, 2011 2:21 pm

Имаш Лично съобщение.
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот Милена » Вто Окт 11, 2011 5:19 pm

Здравейте!Макар и да не вярвате ще ви докажа,че може да се вкореняват резници и в горски мъх като се обезпаразити,след това ги вкоренявам по същия начин както в сфагнум.Поздрави!
Милена

Мнениеот Miro » Вто Окт 11, 2011 5:56 pm

Милена написа:Здравейте!Макар и да не вярвате ще ви докажа,че може да се вкореняват резници и в горски мъх като се обезпаразити,след това ги вкоренявам по същия начин както в сфагнум.Поздрави!

Никой не е казал, че неможе :)
Посеете ли дело, жънете навик, посеете ли навик, жънете характер, посеете ли характер, жънете съдба !
Аватар
Miro

Предишна

Назад към Сфагнум мъх - Sphagnum moss spp.