https://www.carnishop.com

Полезности.

Подходяш субстрат за насекомоядни растения - обсъждане

Полезности.

Мнениеот i.todorov » Нед Сеп 05, 2010 4:42 pm

Здравейте, поздравявам Ви за сайта.
От онзи ден и аз сбъднах една своя детска мечта, а именно - да си имам венерина мухоловка. Гледам, че има доста трудности с този мъх, та си мисля че мога да помогна.
От известно време жена ми пазарува в e-bau. Има една българска фирма, която докарва пратки от Англия за 0.90 лири на килограм. Та жена ми, при регистрацията си в и-бей, е дала като адрес за получаване на пратките този на фирмата доставчик, намиращ се в Лондон. Те събират пратки от много хора и два пъти седмично техен камион пътува насам. Надявам се да помогна.
А и още нещо, аз съм ловец и със сигурност съм виждал подобен мъх, даже съм го късал и разглеждал, при първа възможност ще го снимам, само че не помня къде беше.
i.todorov

Re: Полезности.

Мнениеот DND » Нед Сеп 05, 2010 11:32 pm

Привет,
ти къде, в коя планина ходиш на лов? Това за сфагнум е интересно. Предполагам си го виждал някъде близо до водоем?
Аватар
DND
Администратор

Мнениеот i.todorov » Пон Сеп 06, 2010 12:10 am

Здравейте, малко ще ми е трудно тази година с лова, защото съм с единадессет месечен син и всичките ми финанси са за него. Ходя на лов основно в Брезнишко и в Трънско. Не знам имената на планините, но мога да ги разбера, ако има интерес. В Трънско ходя в с. Горна Мелна(на 28 км в ляво от гр. Трън, на сръбската граница). Там надморската височина е около 1200-1300 метра. Не мога да си спомня точно но мисля че там съм го виждал. Почти съм сигурен че там съм виждал и Росянка(името и научавам сега) и с цялото си невежество я помислих за някаква интересна "дебела мара". Стигна ли тази година до там, специално ще проверя, защото мразя да давам информация за която не съм 100% сигурен.
А, сетих се, също съм и риболовец, та нищо чудно да съм го виждал(мъха) и край някой водоем, извинявам се за неточната ми информация ,но тогава въобще и не съм подозирал че може да представлява интерес и за друг, освен мен.
Обещавам, че когато го намеря, ще разберете по най бързия начин.
i.todorov

Мнениеот Elfy » Пон Сеп 20, 2010 11:03 pm

Моля не споделяйте на всеослушание къде сте намерили сфагнум или насекомоядни растения в България, защото постовете се четат от всички, не само от членове на форума и ще ги унищожат.
Elfy

Назад към Сфагнум мъх - Sphagnum moss spp.