https://www.carnishop.com

Моят терариум

Отглеждане на хищни растения. Изработка и охлаждащи системи, овлажнители, техники и материали в терариуми и оранжерии.

Моят терариум

Мнениеот mangom » Пон Окт 10, 2016 1:29 pm

Здравейте ! Дойде време да увелича комфорта на моите хищни растения.
По поръчка ми изработиха много по-голям терариум, с размери д / ш / в 45 - 80 - 60 см.
Относно поддръжката - взел съм предвид, че трябва да ми е удобно.Лицевата страна на терариума е с плъзгащи се прозорчета, а горното стъкло се демонтира без много усилия.То " лежи " върху две ивици стъкло, подобно на чекмедже и се плъзга по тях.
Не съм помислил за допълнително осветяване.Оставих досегашните две пури Sylvania Gro - Lux F15W T8.Може би са недостатъчни за този обем,
но стаята е добре осветена и растенията не са спирали да растат.Дори заради височината на бившият аквариум ( приблизително 48 см ) , горните листа изгаряха.
За напред ще видим какво ще стане.

http://deskoo.snimka.bg/nature/carnivor ... 0.37483059
Мир, двутактово масло и мноогоо пушек
Strictly Old School
Аватар
mangom

Re: Моят терариум

Мнениеот Miro » Вто Окт 11, 2016 11:10 am

Добре изглежда [smilie=good3.gif] Пожелавам ти да го напълниш с хищни растения [smilie=biggrin.gif] Предвидил ли си вентилация вътре, или го отваряш от време на време?
Посеете ли дело, жънете навик, посеете ли навик, жънете характер, посеете ли характер, жънете съдба !
Аватар
Miro

Мнениеот mangom » Сря Окт 12, 2016 8:03 pm

За сега отварям от време на време.По нататък ще му мисля.
Мир, двутактово масло и мноогоо пушек
Strictly Old School
Аватар
mangom

Мнениеот hideboom » Чет Апр 29, 2021 11:04 am

Добре аз не разбрах тези растерия могат ли да живеят на вън или трябва задължително подгходяща температура и условия за живеене, в дом защото в градината ще оцелят ли ако не ги храни никой
hideboom

Назад към Терариуми и Оранжерии