https://www.carnishop.com


Правила при ОНЛАЙН ПОРЪЧКИ

Обсъждане и отглеждане

Правила при ОНЛАЙН ПОРЪЧКИ

Мнениеот DND » Пон Мар 28, 2011 12:55 pm

Всеки регистриран потребител има право да участва в обща поръчка на растения и консумативи от чужбина във форума за Насекомоядни растения при следните условия, права и задължения :

1. Да се запознае с правилата преди да вземе участие в текущата поръчка. Всеки, който участва без да е прочел правилата или не е съгласен с тях НЯМА право да ги оспорва впоследствие, както да предявява каквито и да били претенции.

2. Всеки участник в поръчката си избира вид/видове растения ( консумативи) от съответния сайт (лист), който е предоставен от продавача, съответно от водещия поръчката.
3. Всеки може да прави промени на растения и да ги заяви на водещия на поръчката в посочения срок, но в съответната тема. След изтичане на срока за избор и изготвяне на общия списък с растения (заявени от всички участници), всеки участник е длъжен да потвърди или се откаже от своето участие с избраните от него списък с растения, без да извършва повече промени в него. Цялостно отказване от поръчката е напълно допустимо в обявения срок.
4. Всеки участник е длъжен да преведе наведнъж и изцяло сумата за избраните от него растения или консумативи. Водещият поръчката, посочва ЕДИНСТВЕНО НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ до участниците, банкова сметка или Пейпал акаунт за превеждане на сумите в обявения срок. Всеки, който закъснее с превода или не преведе дължимата сума ще се счита за несериозен и ще загуби право да участва в бъдещи поръчки.
5. Разходите, таксите Пейпал, изобщо всички разходи по цялата поръчка в зависимост от тежината на пратката за транспорта на растенията
( консумативите) от чужбина до България се разделя пропорционално на сумата, която всеки дължи за растения ( консумативи), а не на броя участници.
6. Активиране на поръчка се извършва само след като всички участници са превели дължимите суми. Всякакви други уговорки са неприемливи!
7. След като се доставят растенията ( консумативите) в България, водещият поръчката ги изпраща възможно най-бързо, старателно опаковани, ако се налага опаковане, на всички участници по Еконт или друга куриерска фирма ЗА СМЕТКА на участника. Условия за допълнителни такси за закупуване на отделни опаковки от страна на водещият се изясняват от водещият поръчката в началото на темата за съответната поръчка. Водещият поръчка НЯМА ПРАВО да разопакова растенията (консумативите), които са били предварително опаковани от доставчика по НИКАКВИ причини, дори да забележи мъртви растения или повредени консумативи в тяхните опаковки. Щом растенията ( консумативите)веднъж бъдат изпратени чрез куриерска фирма до участника, водещият поръчката НЕ НОСИ отговорност за тях и тяхното състояние при получаване. При поискване от страна на участник, водещият е длъжен да предостави копие от документ за изпращане от куриерската фирма, баркод и всяка информация, която се съдържа на документа и касаеща участника.
8. Възражения и недоволства от страна на участниците за получените растения относно размерите им и очакванията за тяхното състояние не се насочват към водещия поръчката.
9. Не е допустимо участниците в поръчката да правят промени в стари постове. Заявяването на промени или добавянето на нови растения към вече заявени, се приема в нови постове. Водещият поръчката не е длъжен да препрочита цялата тема отначало, за да следи за промени в стари постове.
10. Водещият поръчката е длъжен да кореспондира с доставчика и да съобщава В ТЕМАТА на поръчката всички промени своевременно, както и да отправя съобщения към участниците, но в темата
11. Всички участници могат да задават въпроси в темата свързани само с настоящата поръчка. Други въпроси ще бъдат игнорирани или постовете изтривани.
12. Водещият поръчката е длъжен да отговаря на запитвания на потребители, според предоставена настояща информация от доставчика, ако получи такава.
13. Всички участници са ДЛЪЖНИ да четат темата и да се информират за настъпили промени или съобщения направени в темата от водещия поръчката. Водещият поръчката не е длъжен да изпраща лични съобщения на участниците за настъпили промени.
14. Водещият поръчката е длъжен да предостави на участниците документ при поискване за извършен превод на цялата сума по поръчката на доставчика, без да предоставя лични данни.
15. Водещият поръчката НЕ НОСИ отговорност ако растенията не пристигнат в очаквания и обявен срок. Той не носи отговорност и ако растенията ИЗОБЩО не пристигнат до него в България.
16. Водещият поръчката не е длъжен да съхранява или да се грижи за растения или консумативи в случай на отсъствие, неадекватно или поради небрежно отношение на участник към своята, собствена поръчка.
17. Водещият пръчката не носи отговорност за невярно предоставени – имена, адрес или телефон за получаване, от страна на участник. Върнати растения или консумативи, поради тези причини от куриерска фирма за сметка на водещия, остават в полза на водещия до предварително и пълно възстановяване на вече дължимата сума от страна на участник.
18. Водещият поръчката НЯМА лична или ФИНАНСОВА облага от водената поръчка.
19. Водещи поръчки могат да бъдат Администратори и Модератори. Водещи поръчки могат да бъдат и обикновени потребители, предварително одобрени от Екипа на форума.
Не забравяйте, че водещият поръчка е само посредник между продавача и купувача, като в повечето случаи и той самият е купувач като всеки участник. Този, който се е заел с нелеката задача да бъде водещ поръчката го прави доброволно и за благото на всички. Затова, уважавайте неговата инициатива и добронамереност. Ценете неговото време!
Водещият поръчката може да нулира поръчката по лични съображения, както и да откаже участие на потребители по негова преценка.
Аватар
DND
Администратор
 
Мнения: 1874
Регистриран на: Пет Фев 19, 2010 10:46 pm
Местоположение: Гр. Пловдив

Назад към Роридула - Roridula

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron