https://www.carnishop.com


Правилата на форума - прoчети преди да пишеш !!!

Обсъждане и отглеждане

Правилата на форума - прoчети преди да пишеш !!!

Мнениеот Tares » Съб Фев 20, 2010 12:36 am

ЗА ЕЗИКА:

1. Oфициално във форума се пише на кирилица, избягвайте постове на латиница! Пишете не само на кирилица, но и на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

2. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.)

3. Използвайте главни букви, точки, запетайки и други такива препинателни знаци.

4. Пишете грамотно в постовете и логично се обосновавайте.

5. Писането с главни букви в интернет се приема като ВИКАНЕ, КРЕЩЕНЕ - ПОВИШЕН ТОН и не е желателно !

6. Използвайте почернен (bold) шрифт, само когато искате да подчертаете нещо важно, а не за целия пост.

7. Псуване, нецензурни думи и други са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ!

8. Нападки, обиди и други - не се толерират. Тези проблеми се решават с лични съобщения, на живо или по други модерни начини - 21 век сме, има Skype, ICQ, GSM, ако искате и пощенски гълъби си купете!

ЗА ТЕМИТЕ:

1. Преди да пуснете тема използвайте Търсачката!

2. Заглавията на темите е крайно желателно да са обяснителни, изчерпателни и в съответния раздел. Желателно е в разделите на отделните видове растения да пояснявате за какъв вид става въпрос като го поставите в скоби. Пример: [Dionaea muscipula] Отглеждане и размножаване в домашни условия?
3. При пускане на нова тема опитвайте се да бъдете крайно изчерпателни, за да няма куп въпроси отдолу отправени от други участници. Това е във ваша полза.

4. SPAM във форума не се толерира! Мненията ще бъдат изтривани своевременно! Пишете, ако можете да помогнете, а ако не - не спамвайте излишно!

5. Не променяйте смисъла и тематиката на вече започната тема към други, странични неща! По-добре пуснете нова тема!

6. Не забравяйте след като пуснете тема с посочен проблем, да споделите КАК сте го решили, ако сте го решили !

7. Теми или съобщения с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник или изобщо във форума са забранени. Нарушителите ще бъдат предупреждавани, а при нужда ще се налага бан!

8. Няма нужда от два поста един след друг и такива няма да бъдат толерирани! Има бутон "ПРОМЕНИ" - използвайте го!

9. Не слагайте голeми картинки/снимки, давайте линк ако са много големи!

10. Реклами и Рекламни съобщения се пускат само след разрешение на Администратор. Рекламирането на продукти и услуги без знанието на Администатор се наказва с предупреждение или БАН!

Правилата се допълват регулярно в движение!

ЗА ФОРУМА:

1. Важно е също да си попълните ПРОФИЛА.

2. Aватар - снимката която седи под името на потребителя в неговите мнения се нарича аватар. Максимални размери 150х150 пиксела, минимален 20х20 пиксела.

3. Форума е ваш, пазете го, нека го направим едно приятно за четене място...

4. Добре е когато имате частен въпрос към някого (който вероятно няма да касае останалите потребители) да го задавате на "Лично съобщения".

5. Няма да се толерират чат-топици, където двама-трима потребители си пишат съобщения все едно са в Skype..

6. Забранено е пускането на теми, които съдържат политически, расистки или порнографски детайли, сцени на насилие, както и образи на обществено познати личности.ПРИЛАГАНЕ НА ПРАВИЛАТА:

Администратори

1.Администраторите са за да поддържат и развиват форума. Това е най-високата инстанция тук и към тях можете да се обръщате за всякакви предложения, идеи или проблеми, свързани с форума или административния екип.

Мненията на администраторите и модераторите като такива и когато те ползват правата си във форума са в червен цвят и оградени с "idea". Те пишат с червен цвят. Например: :!: Моля пишете на кирилица! :!:
Всички други изразени мнения от тях с черен цвят във форума са на обикновен потребител!

Модератори

Модераторите се назначават от администраторите и тяхната роля е да контактуват с потребителите и да се намесват при спорни ситуации.Имайте предвид, че в две идентични на пръв поглед ситуации, реакцията на модераторите може да бъде различна с оглед история на конфликт, необщодостъпни факти, „досие” на потребител и редица други фактори, които правят всяка ситуация уникална.

1. Модераторите имат правото да променят или да изтриват постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка.Те имат правото да налагат или премахват административни наказания, както и да редактират потребителски профили (аватари, подписи и т.н.). Модераторите могат да налагат БАН на потребител и без прдварително разрешение от администратор.


2.Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към администраторите на лично съобщение.

3.Споренето или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо!

4.Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Модератора с лично съобщение. Ако потребителя е бил предупреден неуместно (от Модератор) то Модераторското предупреждение ще бъде махнато, но само със знанието на администратор.


5.. Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за лични съобщения може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС за потребителя.

6. Желателно е модераторите, които правят забележка на потребител, да си напишат ник-а преди забележката, за да се знае кой е променил/затрил/заключил темата!

7. Съобщения с латински букви ще бъдат изтривани по преценка на модераторите, освен във случаите когато е наложително (техническа информация, сорс код, release info и др.)

УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!

8. Потребители, които не спазват правилата ще бъдат предупреждавани!

9. Потребителите ще бъдат предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи следващо предупреждение, то ще е БАН!

10. Предупредени за нарушение потребители, които се опитват да съберат подкрепа от форума за нарушението си, получават неподлежащ на обжалване бан.

11. Бан - банването е резултат от неадекватно поведение. Бан може да се наложи по редица причини - лични нападки, спам, некоректно отношение и т.н. Бан може да се наложи на потребител и без предварително предупреждение!

12.Всеки опит да се заобиколи административно наказание по какъвто и да е начин, ще бъде последван от окончателен БАН.

13.Не създавайте излишна работа на административния екип на форума. Уважавайте нашия труд да поддържаме това място приятно и полезно за вас. Спазването на гореописаните правила гарантира приятното ви прекарване във форумa.

14. Уважавайте чуждото мнение и избор.

Запазваме си правото да нанасяме корекции на правилата, така че ги преглеждайте редовно. Ако имате предложение пишете на Администраторите на Лични съобщения.

Това са правилата на форума. Който не е съгласен с тях, може да не се регистрира или да се въздържа от включвания.

Поздрави
Екипът на Насекомоядни растения
Аватар
Tares
Администратор
 
Мнения: 919
Регистриран на: Пет Фев 19, 2010 2:22 pm

Назад към Роридула - Roridula

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron