https://www.carnishop.com

Сарацения...?

Многогодишно тревисто растение от Северна Америка

Сарацения...?

Мнениеот Jes » Нед Мар 20, 2011 8:15 pm

Здравейте. Сдобих се днес с ново растение. До "сарацения" стигнах, но немога да определя точния и вид :)
Ето снимка: http://multiply.com/mu/dianamd/image/1/photos/7/600x600/9/P3200258.JPG?et=Q%2BoMSQmf3MYT8d8i4LI0hg&nmid=425506482

Изображение

И имам въпрос за всичките си насекомоядни. Изкарах преди 2 седмици (като се стопли) дрозерите в южна стая с много слънце (където гледам дионеята), но неотоплявана. Но сега падат температурите и в стаята стана 9-10 градуса. В по-топлите стаи е 22 до 25 градуса. Ако ги прибера, мисля няма да им хареса. Но пък в студената стая... ще издържат ли? А прогнозата за времето е намаляване на температурите. Та какво да ги правя и дрозерите (капенсис и венуста), и сарацениите?
Jes

Re: Сарацения...?

Мнениеот Miro » Нед Мар 20, 2011 8:27 pm

По-добре не ги мести..рязката промяната на температурите се отразява много зле на растенията...сарацениите и капенсиса са много издържливи растения..моите бяха цяла зима при 0-2 градуса...от вчера съм ги извадил навън и няма да ги прибирам вече, въпреки че се застуди времето. Сараценията ти ми прилича на флава, но не съм сигурен...
Посеете ли дело, жънете навик, посеете ли навик, жънете характер, посеете ли характер, жънете съдба !
Аватар
Miro

Мнениеот Miro » Пет Май 27, 2011 11:20 am

Днес си купих Сарацения от Баумакс - гр.Бургас [smilie=dance3.gif] знае ли някой какъв вид е [smilie=question.gif] Прилича ми на рубра, или по-скоро кръстоска между рубра и...левкофила може би [smilie=to_take_umbrage.gif]
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Посеете ли дело, жънете навик, посеете ли навик, жънете характер, посеете ли характер, жънете съдба !
Аватар
Miro

Мнениеот Miro » Сря Юни 15, 2011 5:47 pm

Новата сарацения, пак неизвестен хибрид...ако някой я разпознае може да сподели [smilie=drinks.gif]
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Miro

Мнениеот Jim Crow » Нед Юни 26, 2011 11:54 am

Прилича на кръстоската xFarhamii - моята е същатата и така я бяха определили (виж из темите)
Some people never go crazy, what truly horrible lives they must lead...
Аватар
Jim Crow

Мнениеот Miro » Нед Юни 26, 2011 1:08 pm

Да май е същата, мерси Джим. И в крайна сметка излиза, че Sarracenia x Farnhamii и Sarracenia x Readii е една и съща кръстоска, а именно Sarracenia Leucophylla x Rubra [smilie=crazy.gif]
А сараценията от първия ми пост изглежда вече така - прилича на Sarracenia Juthatip Soper [smilie=to_take_umbrage.gif]
Изображение
Изображение
Аватар
Miro

Назад към Сарацения - Sarracenia