https://www.carnishop.com

Начинаещ със сарацениите.

Многогодишно тревисто растение от Северна Америка

Начинаещ със сарацениите.

Мнениеот kaloqn_0998 » Чет Юни 01, 2017 2:15 pm

Здравейте, бихте ли ми дали съвет относно отглеждането на Сараценията? Взех си ги преди около месец от Кауфланд и много ми харесаха, но ме е страх да не ги уморя. От днес започнах да ги държа на слънце, иначе бяха на терасата, но на сянка, защото много се начетох, че не трябвало да са на слънце и впоследствие разбрах, че не е така. Не знам какви видове са едната е от високите, а другата от ниските видове. Поливал съм досега с дъждовна вода, от извори или преварена чешмяна. Не знам трябва ли да сипвам течност в каничките, досега не съм сипвал, а вътре има насекоми, които ми се струва, че не се разграждат много, получава се нещо като бяла паяжина вътре, така ли трябва да е? Каничките започнаха да им съхнат капачетата, но растенията изкарват нови и затова ми казаха да не се притеснявам, тъй като старите умирали. Трябва ли да изрязвам засъхналите канички? Забравих да спомена, че са засадени в обикновена пръст, в която преди това са отглеждани много растения и тя е така да се каже изпосняла. Ето няколко снимки на растенията. Не се вижда много добре, заради слънцето.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
kaloqn_0998

Назад към Сарацения - Sarracenia