Снимка на месеца
Снимка на месеца ''Насекомоядни растения

Моят терариум

Отглеждане на хищни растения в терариум, аксесоари за терариуми и дискусии

Re: Моят терариум

Мнениеот entey » Сря Юни 23, 2010 12:19 am

Татко е доста сръчен по тези неща но трудната част е как да го убедя да ми го направи, щото той никак не иска да харча пари за растения :D всъщност имам 6 по физика и бих могъл да ги сглобя ако всичко ми бше описано какво трябва и как да го направя, но явно трябва и аз да си поразбъркам мозъка за ученото от физаката ток и електричество :D а иначи за моя малкия аквариум не трябват вентилатори нали :?: А иначе за моя аквариум колко пури ще трябват :?:

dimitar я кажи откаде да си купя тия неща ,,Форекс'' дето пишише на този линк дето ти беше написал :?:
entey

Мнениеот dimitar » Сря Юни 23, 2010 12:51 am

Нямам представа.
Аватар
dimitar
Администратор

Мнениеот entey » Сря Юни 23, 2010 1:18 am

Аз пък не разбрах дори какво са е нищо утре като ида да купувам тези дросели, фасунги и тн ще питам там в един магазин за пвц продукти. И ся на моя аквариум трябват или не трябват вентилатори :?:
entey

Мнениеот dimitar » Сря Юни 23, 2010 8:16 am

На твоя аквариум не му трябват никакви вентилатори! Твърде малък е. Не ти трябват дросели и тем подобни.....
Виж, просто го покрии с парче стъкло отгоре и го сложи на перваза до светъл прозорец. И светлина не ти трябва - твърде малък е и до прозореца ще получава светлина. В краен случай можеш да си сложиш една луминисцентна пура от 13 W. с пластмасов предпазител. Струва приблизително 7 - 8 лв. и е приспособена директно да се включва в контакта без да се занимаваш да правиш каквото и да било по нея. Просто взимаш парче двойно лепящо тиксо и я залепваш за една от страните на парчето стъкло, което ще ти служи за капак на аквариума.
Изображение

Или има вариант дори нищо да не лепиш, а просто да поставиш осветителното тяло върху стъклото отгоре.

Изображение

:idea: Съветвам те да не се занимаваш да си правиш нещо сам и да бърникаш тоците, за да може успешно да влезнеш в гимназията тази година както се каниш...иначе рискуваш доста :lol: Твърде малък си все още. :idea:
Аватар
dimitar
Администратор

Мнениеот entey » Сря Юни 23, 2010 10:30 am

А не и аз се отказах днеска като отидох там на тоя зоомагазин видях една пура там със светлоотразителя закачени там на едно устройство не му знам името :lol: и отгоре пишише пълен слъчев спектър, но не съм сигурен как да получа влага вътре в този аквариум защото то се слагаше директно върху капака на аквариума и беше някаде 22 лв. И ся остава да ми кажеш как да получа влагата вътре в този аквариум и готово щото най-късно другиден сфагнума ми ще е тук и трябва да съм подготвен :P
entey

Мнениеот storm » Сря Юни 23, 2010 10:34 am

я разгледай тази тема, доста добре е описано направата на капак!
за влагата не се притеснявай, лампата(лампите) отделят достатъчно топлина и за 1 ден влажността достига почти до 100%
http://aquariumbg.com/forum/napravi-si-sam/samodelen-kapak-s-vgradeno-osvetlenie/
storm

Мнениеот entey » Сря Юни 23, 2010 11:11 am

Да тва съм го разглеждал, но както каза dimitar не ми е много голям така че май 4 лампи ще са много :D спарващо много :lol: и за това аз намерих една лампа заедно с устройството за директно закачане в контакта но лампате се слага над аквариума искам да кажа над капака и топлината на лампата не знам дали изобщо ще влиза вътре но значи само лъчите ще са достатъчни така ли и ако го сложа на перваза ши стани сауна :D
entey

Мнениеот dimitar » Сря Авг 25, 2010 7:56 pm

storm написа:3-4 дионеии, 3 вида дросерии (едните са още малки 1-2 сантиметра) и 10 малки "Echinocactus grusonii"
http://www.dionaea-bg.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=98

Storm, покажи ни твоя терариум заедно с растенията вътре, моля! Мисля, че ще е интересно и в същото време полезно за всички.
Аватар
dimitar
Администратор

Мнениеот storm » Сря Авг 25, 2010 8:36 pm

скоро няма да е... фотоапарата го отнесе жената, а телефона ми не прави добри снимки
storm

Мнениеот entey » Сря Авг 25, 2010 9:07 pm

Да не прави бе, постни някоя снимка поне отвънка да видя кaкво представлява. Сега и аз ще си взема нов, за да знам на какво трябва да прилича 8-) :lol:
entey

ПредишнаСледваща

Назад към Терариуми